top of page
POST

Brieven waren eeuwenlang het communicatiemiddel bij uitstek. Ze waren de smeerolie van menselijke interactie, met uitingen van nieuwe ideeen, verslagen over recente gebeurtenissen, getuigenissen van grote vreugde en diep liefdesverdriet. Onmogelijk te denken dat ze ooit zouden verdwijnen, of niet?

Dit is een voorstelling waar je buiten komt en misschien zelf wel goesting hebt om een brief te schrijven. 7000 km legde theatermaker Ief Gilis af om als Ief Postino brieven te bezorgen van Belgische Italianen aan vrienden of familie in hun geboorteland. Na een mini feel-good tv-serie op onze nationale zender, zijn de zielenroerselen nu verwerkt in een theatervoorstelling.

Ief Postino komt graag vertellen over waarom hij die tocht heeft aangevat en over de ontmoetingen met de schrijvers en ontvangers. Verhalen over vriendschap, relaties, afscheid, heimwee, liefde, ... De schrijvers lieten hem binnen in hun leven, gaven vertrouwen en vertelden een warm verhaal. Ief kreeg het voorrecht om de brieven te bezorgen en mocht zo genieten van de verraste gezichten, de ontroering, de blijdschap, de emotie, het ongeloof bij de ontvangers.

Van en met ief gilis, steven wouters co-producenten: Provincie Limburg dienst PCCE, C-Mine Genk coaching : jo roets (Laika)

bottom of page